Szolgáltatásaink

Korszerű eszközökkel felszerelt, klimatizált rendelőnkben, 40 éves szakmai tapasztalattal
látjuk el kedvenceit, legyen szó akár teknőséről, papagájáról, macskájáról vagy épp házőrző "családtagjáról".
 

                                                                                                                                

Rendelőnkben a terápia részeként szükség szerint egy új orvosi eszközzel, a "Safe Laser" használatával segítjük, gyorsítjuk a beteg állatok gyógyulását.

A lézerfény hatásai:
• gyorsítja, illetve beindítja a szervezet gyógyulási folyamatait (biostimuláció)
• fájdalomcsillapító
• gyulladás és duzzanat csökkentő
• vér- és nyirokkeringés javító
• serkenti a sérült idegek regenerációját
• mozgásszervi betegségekre
• bőr problémákra


Szolgáltatásaink
listáját az alábbiakban találja, ezek mellett természetesen minden, előre egyeztetett
igényre kínálunk megoldást*:
 • Veszettség elleni oltás Veszettség elleni oltás

  A veszettség elleni oltás minden Magyarországon fellelhető kutyára vonatkozóan kötelező. A hatályos törvényi rendelkezés szerint / 42198/1999.FVM rend. / minden ebtartó köteles ebét 3 hónapos kor betöltése után 30 napon belül veszettség ellen beoltatni, majd az első veszettség oltást követően 6 hónapon belül az oltást megismételtetni . Ezt követően az oltás évente- 365 napon belül- kötelező. Az oltást végző állatorvos köteles az oltást a kutya sorszámozott oltási könyvében leigazolni és az oltás tényét az internetes nyilvántartó rendszerben is beregisztrálni. A regisztráció csak microchippel ellátott kutyák esetében lehetséges, ezért az oltás feltétele, hogy az állat microchippel megjelölt legyen. Microchippel történő egyedi azonosítás 2013.01.01.-től kötelező Magyarországon. / 115/2012. számú kormányrendelet / Az oltatás költségeit az állat tulajdonosa viseli. Az oltási könyvet közterületen a gazdának magánál kell tartania, a kutya továbbadása esetén az iratot is köteles vele adni. A 81/2002./IX.4./FVM rend. 8 §-a alapján a veszettség oltással egyidejűleg kötelező az ebek széles hatású féreghajtó szerrel való kezelése is.
 • Fertőző betegségek elleni védőoltások Fertőző betegségek elleni védőoltások

  A fertőző betegségek különböző vírusok és baktériumok okozzák, amelyek a környezetből közvetlenül vagy közvetítő révén jutnak be az állat szervezetébe. Olykor a bőrön, a nyálkahártyákon át hatolnak be, máskor különféle sérülések által vagy rovarcsípés útján közvetlenül kerülnek a véráramba. A kórokozó bizonyos kórfolyamatokat indít meg: az általa termelt mérgek elárasztják az állat szervezetét, és idegrendszeri zavart, étvágytalanságot, gyengeséget stb. - okoznak. Vírusokat, baktériumokat terjeszthetnek; maga a beteg állat; a fertőzött, de tüneteket nem mutató, tehát még csak a lappangási időszakban levő kutya; továbbá a fertőzésen már átesett, úgynevezett ragálygazda és ragályhordozó eb. A beteg kutya számtalan fertőző mikroorganizmust üríthet bélsarával, vizeletével, illetve köhögéssel vagy tüsszentéssel. Ha elpusztul, véréből és különböző váladékaiból fertőző anyag távozhat, amely a külvilágba kerülve rövidebb-hosszabb ideig fertőzőképes marad. A fertőző betegségben szenvedő kutyák jelentős százaléka nem is olyan régen még rövid időn belül elpusztult. Ma már szerencsére ritkák az ilyen esetek, és ez a megelőző vakcinás védőoltásoknak köszönhető. Számos olyan fertőző betegség van, melyek ellen ma már olyan jó minőségű vakcinák állnak rendelkezésünkre, melyekkel megnyugtatóan tudjuk védeni állatainkat. Például a kutyák esetében ilyen a szopornyica, a fertőző májgyulladás, a leptosirosis, a parvovírus, a parainfluenza, az adenovírus, a corona vírus, a Lyme-kór, a babesiosis stb. elleni vakcinák. De a macskák, sőt a nyulak számos fertőző betegsége is megelőzhető megfelelő időben végzett vakcinázásokkal.
 • Ambuláns betegellátás Ambuláns betegellátás

  Rendelőnkben alapos vizsgálattal feltárjuk a hozzánk forduló beteg állatok betegségének hátterét, szükség esetén specialista szakrendelésre irányítjuk, és a diagnózis felállítása után célzott terápiával arra törekszünk, hogy a gyógyulási idő minél gyorsabb legyen. Amennyiben lehetséges olyan terápiát választunk, amit a tulajdonos otthonában is tud folytatni, ezzel is minimalizálva a kezelésekből fakadó, az állatot terhelő stressz helyzeteket.
 • Belgyógyászati, sebészeti, szülészeti vizsgálatok és beavatkozások Belgyógyászati, sebészeti, szülészeti vizsgálatok és beavatkozások

  Belgyógyászati kezeléseinket rendelési időben – igény esetén rendelési időn kívül az állat tartási helyén látjuk el. A sebészeti és szülészeti beavatkozásokat egyedileg egyeztetett időpontban, rendelési időn kívüli időpontban , állatorvosi rendelőnkben végezzük.
  Leggyakoribb rutin beavatkozásaink :
  Hím és nőnemű állatok ivartalanítása, sérvműtétek (köldök-, lágyék-, hasfalsérv), szemműtétek (entropium, ectropium, Harder-mirigy előesés), hasűri műtétek (gennyes méhgyulladás, húgyhólyagkő eltávolítás, rejtett here eltávolítás), emlődaganat eltávolítás, sérülések ellátása (vágott, harapott, szakított sebek). Tályogok, sipolyok feltárása, kezelése. Specialista bevonásával természetesen bármilyen egyéb problémára is kínálunk megoldást.
 • Külső- és belső paraziták elleni védekezés Külső- és belső paraziták elleni védekezés

  A házi kedvenceink szempontjából megkülönböztetünk külső (kullancsok, bolhák, tetvek, szőrtüszőatkák,) és belső (különböző bélférgek és egysejtű véglények) parazitákat. Ezek elleni folyamatos védelem szükségessége kiemelten fontos, mert számos veszélyt jelent mind a Kedvenc, mind a vele élő emberek számára. A külső paraziták jelenlétükkel nyugtalanítják az állatot, valamint számos veszélyes fertőző betegség (pl.:galandférgesség, szívférgesség, babesiosis, Lyme-kór, stb.) vektorai, terjesztői. A kullancs terjeszti elsősorban a babesiosist, Lyme-kórt, kullancsencephalitist.A belekben élő férgek (galandféreg, orsóféreg, kampósférgek, stb.) a tápanyagok elvonásával lezsarolják, kiéheztetik a gazdaszervezetet, ami így kevésbé lesz ellenálló a betegségekkel szemben. A lárvák a szervezeten belüli vándorlásukkal a szervek normális működését veszélyeztetik, itt kiemelten a májat illetve a tüdőt lehet megemlíteni. Ezek a paraziták is bekerülhetnek az ember szervezetébe, aminek következtében vakság, bőrgyulladás, májgyulladás is kialakulhat.
  Rendelőnkben a legkorszerűbb prevenciós megoldásokat kínáljuk, hogy a parazitózisok ne jelentsenek kockázatot sem az állatra sem a környezetére. Különös tekintettel a szezonálisan jelentkező és sokszor roppant gyors lefolyású, az állat életét követelő kullancsfertőzésekre.
 • Baleseti ellátás Baleseti ellátás

  Ebcsont beforr- tartja a mondás. Csak az nem mindegy, hogy mennyi idő alatt, mekkora szenvedés árán, és gyógyultan helyreáll-e az eredeti állapot. Kutya, macska baleseti ellátása: vágott sebek, méhcsípések, zúzódások, mancssérülések.
 • Műtétek előzetes megbeszélés alapján /sürgős esetben azonnal/ Műtétek előzetes megbeszélés alapján /sürgős esetben azonnal/

  Ivartalanítás, lábtörés vagy akár sérvműtét – négylábú barátaink számos okból szorulhatnak sebészeti segítségre. A kedvenc állat gyógyulása nem csak a szike biztos kezű forgatóján múlik, hanem a gazdik műtét előtti és utáni feladatainak megfelelő ellátásán is. A műtét előtti és utáni teendőkről rendelőnkben részletesen tájékozódhat.
 • Chip beültetés, állatútlevél készítés Chip beültetés, állatútlevél készítés

  Mi a mikrochip? A mikrochip az állatok egyedi azonosítására szolgáló modern technikai eszköz – transzponder. Az egyedi azonosítás fontos a elveszett kutyák haza juttatásához, a tulajdonjog igazolásához, a tenyésztéshez és bizonyos egészségügyi előírások is szükségessé teszik. A mikrochip behelyezése minimális fájdalmat okoz a kutyának, nem több, mint egy injekciós tű szúrása. A benne rejlő lehetőségek viszont minden egyes kutyatulajdonos számára hasznosak, jóval többet nyújthat annál, hogy csak a tenyésztéshez, utazáshoz előírt egyedi azonosítónak tekintsük. A rizsszem nagyságú bőrbarát üvegkapszula egy pici antennát és egy chipet foglal magában, ami egy 15 számjegyből álló kódot tárol és a beültetés helyén megtapad. Egy speciális leolvasó segítségével lehet lekérdezni a chipben tárolt számsort. A számsor leolvasása önmagában még nem sokat ér, ha nincs egy megfelelő adatbázisba rögzítve, ahonnan a kutya és a tulajdonos adatai lekérhetők. Szolgáltatásunk részeként a nálunk chip-elt kutya és tulajdonosának központi rendszerbe történő regisztrációját is elvégezzük. A microchippel történő egyedi azonosítás a 115/2012. számú kormányrendelet értelmében minden négy hónapos kort betöltött kutya esetében 2013.01.01.-től Magyarországon kötelező. Az állatok külföldre utaztatása az Európai Unió területén csak az erre a célra rendszeresített Állatútlevéllel történhet. Az útlevél rendelőnkben kiváltható, melyet ezzel egy időben az internetes nyilvántartó rendszerbe is beregisztrálunk. Az Európai Unió területén kívüli országokba történő utazáskor, országonként változó, egyéb szabályok érvényesek és egyéb dokumentumok szükségesek.
 • Egzotikus kisállatok /papagáj, tengerimalac, teknős, stb./ ellátása Egzotikus kisállatok /papagáj, tengerimalac, teknős, stb./ ellátása

  Rágcsálók, díszmadarak, egyéb ritka és egzotikus állatok ellátása is szolgáltatásaink közé tartozik. Sok közülük speciális gondozást igényel, melyhez ügyfeleinket hasznos tanácsokkal látjuk el.
 • Számítógépes adatnyilvántartás Számítógépes adatnyilvántartás

  Korszerű, speciális igényekre fejlesztett számítógépes rendszerünkben minden általunk kezelt állatnak és gazdájának adatairól, a betegségekről illetve az alkalmazott kezelésekről részletes nyilvántartást vezetünk, megkönnyítve ezzel a jövőben esetlegesen előforduló betegségek diagnosztizálását, és növelve ezáltal a kezelések hatékonyságát. Továbbá rendelőnkben elvégezzük a teljeskörű elektronikus Microchip és Útlevél regisztrációt, valamint a hatósági oltások internetes adatbázisban történő rögzítését.

 

Rendelési időn kívül üzenetrögzítős telefonon hagyhat üzenetet, melyre hamarosan

visszajelentkezünk.

 Igény szerint a tartási helyre is kiszállunk és otthonában nyújtunk segítséget. 

* a szolgáltatásról részletes információt kaphat, ha az egérmutatót a szöveg fölé húzza

Oldal tetejére